Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je novoizgrađeni kompleks bazena u opštini Stara Pazova.

Predsednik pokrajinske administracije je simbolično, putem magnetne kartice otvorio prolaz ovog sportsko-rekreativnog kompleksa, smeštenog na 24.000 metara kvadratnih i naglasio da je ovo mesto, koje je još pre godinu dana predstavljalo praznu ledinu, od danas jedno od najatraktivnijih bazenskih kompleksa u okolini.

– Ovo mesto sada ima veliki turistički potencijal, ali ono što je još važnije deci Pazove i okoline, kao i odraslima pružiće mogućnost da provedu leto na najlepši mogući način, i mališanima obezbediti bezbrižno odrastanje. Pokrajinska Vlada je izdvojila 325 miliona dinara za ovaj objekat. Mi smo pokazali veliki broj rezultata u oblasti privlačenja stranih investicija, ali je važno i da se našim ljudima omogući bolji standard življenja, a to je da jedna opština kao što je Stara Pazova, koja ima 70.000 stanovnika, prosto, mora imati ovakav kompleks gde će dolaziti ne samo građani ove opštine već i okolnih mesta, kao i iz Beograda i Novog Sada – rekao je Pajtić.

Domaćin svečanosti, predsednik opštine Stara Pazova Goran Jović kazao je da je ovim ispunjen dugogodišnji san meštana ovog kraja, koji će od sada moći da koriste blagodeti jednog ovakvog objekta. Izrazio je uverenje da će isto tako biti mogućnosti da ovaj kompleks bude realizovan i u okviru druge faze.

Bazeni se nalaze tačno između Stare i Nove Pazove, a ova lokacija izabrana je kako bi što veći broj građana imao priliku da uživa u ovom objektu. U okviru prve faze na izgradnji ovog kompleksa korisnici imaju na raspolaganju tri dečija bazena različitih dubina sa vodenim atrakcijama i toboganima ukupne površine 574 kvadrata, dva otvorena bazena za odrasle, različitih dubina, sa vodenim atrakcijama ukupne površine 703 kvadrata uz prijemno-servisni objekat.

U drugoj fazi izgradnje planira se izgradnja otvorenog i zatvorenog olimpijskog bazena. Cilj je stvaranje uslova za treniranje plivačkih sportova, relaksaciju i razonodu stanovnika ovog kraja i da se utiče na viši standard građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari