Prema podacima Monstata u Pljevljima ima 13 963 stana, od kojih je 968 napušteno. Većina napuštenih stambenih jedinica nalazi se na seoskom području.


Popisom stanovništva, domaćinstava i stanova iz 2011. godine prikupljeni su podaci o ukupnom broju stanova u Crnoj Gori, o broju stanova koji se koriste za stanovanje, za stanovanje i obavljanje djelatnosti, samo za obavljanje djelatnosti, privremeno nenastanjenih stanova, zatim o broju napuštenih stanova i o broju stanova koji se koriste sezonski.

Prema podacima Monstata u Crnoj Gori ima ukupno 247 354 stana za stanovanje, od čega 13 963 stana u Pljevljima. Od ukupnog broja stanova u našoj opštini 10 189 odnosno 73,1 odsto stanova koristi se samo za stanovanje, 61 stan se koristi za stanovanje i obavljanje djelatnosti, pet stanova se koristi samo za obavljanje djelatnosti, 1637 stanova je privremeno nenastanjeno, 968 odnosno 6,9 odsto je napuštenih stanova, a 1074 stana koristi se samo sezonski. U odnosu na ostale gradove u Crnoj Gori, Pljevlja su grad u kojem ima najviše napuštenih stanova, odnosno stanova u kojim duže vrijeme niko živi, čak 968. Ovaj podatak se najviše odnosi na sela gdje ima najviše napuštenih objekata za stanovanje, mada nije ni zanemarljiv broj napuštenih stanova koji se nalaze u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari