Projekat izgradnje Doma za stara lica u Pljevljima koji će pružati smještajne i usluge boravka i raseljenim osobama na pragu je realizacije, konstatovano je tokom sastanka predsjednika opštine Mirka Đačića i direktora bjelopoljskog Doma za stara lica Dejana Pavićevića.


Na tender za izbor izvođača radova za izgradnju i opremanje ovog objekta ponude su se mogle dostavljati do kraja januara, a otvoren je i tender za izbor nadzora nad izvođenjem radova. Predsjednik opštine Đačić očekuje da će oba tendera biti uspješna i ističe da su dom za stare, nastavak radova na osnovnoj školi u naselju Guke i radovi na Domu kulture tri važna i finansijski zahtjevna projekta iz oblasti visokogradnje koji bi tokom godine trebalo da se realizuju u opštini Pljevlja. „Vrijednost ova tri projekta je više od 4,5 miliona evra, od čega je oko 2,6 miliona evra procijenjena vrijednost radova na domu za stare. Planirana je izgradnja objekta sa kombinovanim smještajem gdje će korisnici ove ustanove biti i raseljena lica starija od 65 godina. Uskoro će biti poznat izvođač radova, a ističe i rok za dostavljanje ponuda za vršenje stalnog stručnog nadzora. Važno je da su obezbjeđena finansijska sredstva, projekat i lokacija i nadam se da će ubrzo otpočeti izvođenje radova“, kazao je predsjednik Đačić.

Tokom sastanka bilo je riječi i o iskustvima u radu Doma starih u Bijelom Polju, ustanove koja je opravdala potrebe za postojanjem i koja svojim korisnicima među kojima se nalazi i 21 osoba iz Pljevalja pruža kvalitetnu uslugu smještaja i boravka, kao i zdravstvenu zaštitu. Sastanku u Pljevljima su prisustvovali sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti Mersudin Halilović i šefica Kabineta predsjednika opštine Maja Rondović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari