U ponedeljak počinje sedmodnevno druženje meštana Rudnika i njihovih gostiju pod nazivom „Rudnik je svet“. Ovogodišnje druženje započeće velikim podnevnim okupljanjem na Trgu rudara u centru Rudnika i zajedničkom akcijom čišćenja planinskih potoka pod geslom „Promenimo svest“.


U sredu se otvara izložba članice ULUPUDS-a Slobodanke Marjanović „Stvaranje iz smetlišta“ i postavka „Papiri“ u rudničkom Domu kulture, dok je na istom mestu, u četvrtak 21. aprila u 19.30, zakazana svetska premijera filma „Srebrna planina Rudnik“ autora Ranke i Mladena Velimirovića. Takođe, urađen je i manji film u trajanju od 19 minuta pod nazivom „Dodir prirode – planina Rudnik“ koji će biti prikazan na Internacionalnom festivalu turističkog i ekološkog filma u gradu Leće u Italiji.

U subotu 23. aprila, tačno u 16 sati, počinje veliki fudbalski okršaj između domaćeg Mladog Rudara i gostujuće Lunjevice. Bez obzira na ishod meča koji se odigrava na rudničkom stadionu pod borićima, domaćini će iste večeri u rudničkom Domu kulture u 21 sat prirediti dobrotvornu žurku, čiji će prihod biti upotrebljen za ekološke programe.

Manifestacija se završava u ponedeljak, 25. aprila u pola deset ujutru, kod hrama Svetog Đorđa, izborom najlepšeg uskršnjeg jajeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari