Vlada Republike Crne Gore preko Ministarstva finansija oglasila je prodaju motela Vodice u Pljevljima. Javna aukcija je najavljena za 10. jun u Podgorici.


U pozivu za javno nadmetanje navedeno je da motelu Vodice pripada poslovni prostor površine 357 metara kvadratnih, dvorišni prostor od 500 kvadrata, Ribnjak, livada prve klase površine 330 kvadrata, dvije zgrade površine 75 i 13 kvadrata i neplodno zemljište površine 1.512 kvadrata. Predmet prodaje sa ovim nepokretnostima su i pokretne stvari koje se po popisu nalaze u motelu Vodice, a početna cijena je 897.355 evra.

Prvo nadmetanje za prodaju ovog objekta održano je u aprilu, ali zainteresovanih za kupovinu nije bilo. Poslednjih godina motel Vodice je bio u vlasništvu Rudnika uglja Pljevlja, a u poslednjem kvartalu prošle godine, zbog nagomilanih finansijskih obaveza prema inostranim kreditima, Rudnik uglja Pljevlja kompenzovao se sa Vladom i ustupio joj motel Vodice. Tako su izmirene sve obaveze prema državi, koje su dugo godina ometale normalno funkcionisanje preduzeća. Javna prodaja je najavljena i za radničko odmaralište u Ulcinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari