U porodičnoj kući na Voždovcu neovlašćeno držao vatreno oružje, podignuta optužnica 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Nenada S. (36) zbog sumnje da je 9. juna 2024. godine u porodičnoj kući na Voždovcu neovlašćeno držao više komada vatrenog oružja i 84 komada metaka različitog kalibra.

Okrivljenom se na teret stavlja krivično delo „nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija“, za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina, saopštilo je VJT.

Tužilaštvo je sudu predložilo da okrivljenom produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Postoje osnovi sumnje, navodi VJT, da je Nenad S. 9. juna 2024. godine u garaži porodične kuće na Voždovcu neovlašćeno držao pištolje marke „češka zbrojovka“ i „browning“ s jednim metkom u cevi, šest metaka u okviru i kutiju s 17 metaka.

U pomoćnoj garažnoj prostoriji je držao pušku marke „zastava“, dok je u manjoj porodičnoj kući držao startno gasno signalni pištolj, na kojem su uklonjeni oznaka proizvođača, fabrički broj, marka i model.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari