Izvršni direktor Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Violeta Jovanović uručila je sinoć niškom gradonačelniku Milošu Simonoviću uverenje da je Niš ispunio kriterijume za sertifikaciju tog grada kao lokalne samouprave sa povoljnim poslovnim okruženjem.


Ova vrsta priznanja, čija je važnost dve godine, dodeljuje se gradovima i opštinama u Srbiji koje unapređuju standarde i poslovnu klimu za investiranje i poslovanje privrede. Sertifikat su na jugu Srbije već dobile opštine Leskovac, Vranje, Pirot i Bujanovac, a u proces sertifikacije ušao je i Zaječar.

Partneri NALED-a u Programu sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem su Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, USAID, SIEPA, vojvođanski Sekretarijat za lokalnu samoupravu i međunarodnu saradnju i Fond za promociju investicija u Vojvodini.

Nagrade „11. januar“

Niš – Komisija za dodelu nagrade „11. januar“ odlučila je da najviše gradsko priznanje za 2010. godinu dobiju dva kolektiva i tri pojedinca, od kojih jedan posthumno, saopštio je juče predsednik Skupštine grada Mile Ilić. Nagrade su dobili profesor Ekonomskog fakulteta Stojan Bogdanov i slikar Perica Donkov, , kao i nedavno preminuli Petar Seratlić, nekadašnji društveno-politički i sportski radnik. Laureati su i stručni i rukovodeći tim Kardiološke klinike, kao i Gradska organizacija Saveza izviđača. Novčana vrednost nagrade je 100.000 dinara, a njeno uručenje je najavljeno za 11. januar sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari