U Požarevcu 77 pacijenata, bez novoobolelih zdravstvenih radnika 1Foto:Z.V.

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 77 pacijenata sa simptomima korona virusa a svi su iz Braničevskog okruga.

Infekcija je potvrđena kod 56 lica, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

Međutim, Zavod za javno zdravlje saopštio je da su u poslednja 24 sata laboratorijski potvrđena svega dva slučaja koronavirusa i to u Požarevcu i Kučevu. U Zavodu kažu da nema objašnjenja za iznenadni pad broja novoobolelih i da su rezultati jednostavno dobri. Oko 1.000 osoba je izolaciji po rešenjima sanitarne inspekcije.

Inače, tokom jučerašnjeg dana u požarevačkoj bolnici bilo je 20 pregleda, od čega devet novih prijema na bolničko lečenje.

Klinička slika kovid pacijenata kreće se od srednje ka teškoj, sa tendencijom pogoršanja. Više od 30 pacijenata ima kiseoničnu potporu. Jedna osoba nalazi se na respiratoru, a jedna na neinvazivnoj ventilaciji (NIV), kažu iz ove zdravstvene ustanove.

-Dobra vest je da tri dana nema novoobolelih zdravstvenih radnika. NJihov broj stoji na 45, kod kojih je PSR testom potvrđena infekcija, a desetoro se nalazi na bolničkom lečenju. NJihovo zdravstveno stanje je stabilno. Samo zahvaljujući rigoroznim merama koje smo preduzeli uspeli smo da prekinemo lanac zaražavanja među zaposlenima u našoj ustanovi i sve ćemo učiniti da tako i ostane”, kaže dr Danko Nikolić, v.d. direktora Opšte bolnice Požarevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari