„Bilo bi opasno ako bi se rudnik otvorio“: U Priboju protest protiv iskopavanja litijuma

    Ostavite komentar


    Društvo

    Aleksandar Vulin

    „Vrlo sporna izjava, on nije ni imao takva ovlašćenja“: Da li je Vulin spiskovima o verbalnim deliktima počinio krivično delo?

    Nakon skandala sa hrvatskom pevačicom Severinom Vučković, koja je u nedelju zadržana na graničnom prelazu Batrovci, gde je policija četiri sata zadržala, pretresala njen automobil, a zatim i obavila informativni razgovor  na temu njenih stavova o "Oluji", Srebrenici, litijumu, protestima u Srbiji, prvo se oglasio ministar policije Ivica Dačić koji je izjavio da je pevačica zadržana na osnovu nekakvog "spiska o verbalnim deliktima", a zatim i potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin koji je izjavio da je lično on sastavljao te spiskove dok je bio ministar policije i direktor BIA, postavlja se pitanje da li je Vulin uopšte imao ovlašćenja da to radi.

    Naslovna strana

    Naslovna strana za 29. avgust 2024.
    Galerija

    Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

    Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

    Bilja Krstić, muzičarka

    Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.