Novosadska policija privela je S. B. (42) iz Novog Sada, prepoznatog kao jedan od dvojice huligana koji su u nedelju uveče zapalili vojvođansku zastavu i pisali grafite podrške Ratku Mladiću na zidu zgrade u Bulevaru oslobođenja. S. B. se tereti da je pisao grafite, dok se za drugom osobom traga zbog paljenja zastave.

 Podsećamo, aktivisti pokreta SNP „Naši“ u nedelju su spalili zastavu Vojvodine i ispisali grafite podrške Ratku Mladiću na zidu zgrade na Bulevaru oslobođenja 23. Kako su saopštili članovi tog pokreta, „Naši“ su tom „akcijom“ započeli obeležavanje Mladićevog rođendana, a u saradnji sa udruženjem „Ultra četnici“, pokretanjem akcije koju su nazvali „Đeneralizacija“. Na istom zidu su u novembru čelnici LSV i SPO prekrečili mural sa Mladićevim likom, na šta su Mladićeve pristalice nedeljnim grafitom odgovorile parolom „Čanak nema dovoljno boje da sakrije junaštvo tvoje“. Grafit je prekrečen u ponedeljak pre podne. Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović rekao je da je nedopustivo da se ruži izgled grada i da se uništava zastava, koja je jedan od simbola Vojvodine. „Ovim činom, aktivisti ekstremističkog pokreta SNP ‘’Naši’’ izvršili su direktan atak na zaštitni znak Pokrajine i narušili bezbednost naših sugrađana – navodi se u pismu predsednika gradskog parlamenta.

LSV: Pretnje aktivistkinji

– Jednoj aktivistkinji Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), koja je učestvovala u uklanjanju grafita posvećenog haškom optuženiku Ratku Mladiću, elektronskom poštom upućene su pretnje smrću, saopštio je LSV. „Na mejl adresu omladine LSV toj mladoj devojci je stigla poruka bizarnog sadržaja u kojoj joj je i direktno poručeno da će biti zaklana“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari