U velikim marketima u Loznici, koji su delovi lanaca prodavnica široke potrošnje rasprostranjenih širom zemlje, u ponudi je primetno smanjenje količina jestivog ulja i mleka, dok konzumnog šećera ima dovoljno.

Osnovne namirnice, koje se ovih dana isporučuju u manjim količinama nego što je uobičajeno, rasprodaju se brzo, a pretpostavlja se da je uzrok tome sezona pripremanja zimnice, kažu u lozničkim supermarketima.

Prema objašnjenjima poslovođa, sveže mleko sada stiže u manjim količinama nego ranije i uglavnom se rasproda u prepodnevnim satima, dok konzumnog šećera ima dovoljno i nije ga nestajalo.

U manjim prodavnicama prehrambenih proizvoda, jestivog ulja i šećera ima dovoljno, ali isporučioci mleka su smanjili izbor njihovih proizvoda i otud je u ponudi zastupljeno, uglavnom, dugotrajno mleko sa 0,6 i 1,6 odsto mlečne masti.

Građani, od kojih neki kupuju jestivo ulje u velikim količinama, na više načina tumače nedostatak te namirnice, a većina smatra da su zalihe prikrivene i da u supermarketima čekaju povećanje cena, pa stoga nisu dovoljne količine dostupne širem krugu kupaca.

Najjeftinije ulje koje je u ponudi Lozničanima je „iskon“ po ceni od 119 dinara za jedan litar, a najskuplje ulje „dijamant“ bez holesterola, košta 249 dinara, dok su u pojedinim marketima dostupna i pakovanja od pet litara po ceni od 714 dinara.

Kilogram šećera u Loznici može da se kupi za 70 dinara, dugotrajno mleko Šabačke mlekare sa niskim procentom mlečnih masti košta najmanje 69 dinara, a najjeftinije je sveže mleko u kesi Lozničke mlekare čija je cena 44 dinara za litar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari