U Putincima, sremskom mestu nadomak Rume, ovih dana zvanično je otvoren „Bakin i dekin parkić“ u centru mesta.

Projekat vredan oko 700.000 dinara ostvaren je zahvaljujući najviše nevladinoj organizaciji Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), a realizaciju projekta pomogli su Mesna zajednica i Opština Ruma.

Sa gradnjom se započelo 7. avgusta, a završena je u rekordnom vremenu, za nepuna dva meseca. Projekat parka u centru sela uradile su Jelena Bjeloš i Sofija Čanić, u oslikavanju murala učestvovala su i deca Putinaca.

U goste Putinčanima na otvaranje parkića došli su predsednik rumske opštine Goran Vuković, koji je pozdravio skup i istakao da ovakvi objekti imaju veliki značaj za odrastanje, i načelnik Odeljenja za društvene delatnosti Svetislav Damjančuk. Otvaranje je proteklo uz osveštanje objekta, kulturno-umetnički program i maskenbal koji su pripremili sami mališani. U ime domaćina, na svečanosti je govorio dr Goran Perić, predsednik Saveta Mesne zajednice.

– Projekat smo nazvali „Bakin i dekin parkić’’, jer upravo oni za decu imaju najviše vremena i sve strpljenje ovog sveta. Ovde će i oni imati prostora da se druže sa drugim bakama i dekama. Dok smo razmišljali o realizaciji projekta, zamislili smo da ovde stvorimo „generacijski most“ koji bi spojio najmlađe i najstarije žitelje sela. Da smo sa ovim programom postigli pun pogodak, govori i podatak da već od prve postavljene sprave, ovaj teren nijednog dana nije bio bez armije dece. Dok su radnici radili, oko njih je vrvelo kao u košnici i sve je to bila simfonija radosti i entuzijazma, rekao je dr Goran Perić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari