U redakciju Danasa ponovo stigao preteći mejl: Bombe navodno postavljene u crkvama, fakultetima i kladionicama 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Grupa medija, među kojima je i Danas, dobila je danas mejl u kojem se tvrdi da je postavljeno niz eksplozivnih naprava na više lokacija.

U mejlu koji je stigao sa adrese [email protected] se tvrdi da je ovaj napad isprovociran postavljanjem Aleksandra Vulina na mesto direktora Bezbednosno-informativne agencije.
“Kako da ocekujemo od vas ikada da osudite Buchu ili Mariupolj, ili granatiranje civilnih objekata kada Milosevski ratni zlocinci vam zauzimaju najbitnije pozicije u drzavi, vojsci i policiji”, doslovno se navodi u mejlu.

Prema navodima mejla, postavljeno je šest eksplozivnih naprava na drugom spratu VMA, dve na prvom spratu Filozofskog fakulteta, sedam u tržnom centru Ušće i isto toliko na Aerodromu Nikola Tesla. Dve bombe su navodno postavljene u Hramu Svetog Save, tri u Crkvi svetog Marka, a devet na terminalima centralne železničke stanice.

U pretećem mejlu se navodi da su četiri bombe postavljene u Balkanbet kladionici u ulici Braće Jerković, dve u kladionici Pinnbet u Bulevaru Zorana Đinđića, a dve u Mozzart kladionici u ulici Svetana Markovića u Zemunu. Jedna eksplozivna naprava je, ističe se u pretnji, postavljena u kancelarijama Fudbalskog kluba Partizan.

Osim Danasa, isti mejl stigao je i na adrese portala Nova, listova Blic i Informer, kao i biroa za informisanje Ministarstva unutrašnjih poslova.

Mejlovi slične sadržine stižu praktično od početka rata u Ukrajini. U početku lažne dojave su bile fokisirane na kompaniju Air Srbija koja je nastavila da leti za Rusiju, ali su u međuvremenu počeli da stižu na različite adrese.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari