U Registru medija upisano 307 radio stanica 1Foto: Pixabay/ Fotocitizen

U Registar medija upisano je 307 radio stanica, među kojima njih 275 ima lokalne i regionalne frekvencije, izjavio je državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović i ocenio da je to „svakako medijska snaga pred kojom se mora imati respekt“.

On je, govoreći na 16.Radio danima RAB Srbija, ocenio da je radio, ne samo ojačao svoju poziciju, već da zauzima jedno od najznačajnijih mesta u domaćem informativnom sistemu. Gajović je podsetio da je radio industrija „dugo poslovala u složenim i teškim tehničkim i programskim uslovima“ i konstatovao da je opstala zahvaljujući i udruženju RAB Srbija.

Kako je saopšteno, najveći radijski skup u Srbiji, u organizaciji Udruženja radio stanica RAB Srbija, koji je održan u hotelu „Stara planina“ na istoimenoj planini, okupio je brojne predavače, goste iz okolnih zemalja i oko 300 učesnika. Prema rečima člana Saveta REM Gorana Pekovića, učešće radija u ukupnom tržištu oglašavanja je samo tri odsto, dok je u Evropi oko 10 odsto.

„Od sledeće godine u Evropi će svaki automobil imati ugrađen 5G internet signal“, najavio je Peković, koji smatra da radijske platforme jesu važne, ali da je sadržaj ipak važniji.Ističući da je danas u članstvu RAB Srbija 157 rado stanica, predsednica ovog udruženja Maja Rakovic je istakla da su one svakim danom sve uspešnije.

„Predstoji samo da dokažemo ono što se u svetu već odavno zna – da je radio najjači medij“, naglasila je Rakovic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari