Želim vam da se ovde dobro osećate i da u svojim sredinama Rumu promovišete kao grad otvoren prema svim verama i nacijama, grad u kome se širi prijateljstvo i grad koji je spreman i za sve vidove privredne saradnje – rekao je predsednik opštine Ruma Goran Vuković na otvaranju sedmih susreta društava koja nose naziv „Matija Gubec“.

Ruma je proteklog vikenda bila domaćin ovim društvima, a bilo ih je ukupno devet, koja su došla iz Vojvodine, Hrvatske i BiH. Rumu su toga dana posetili folklorni ansambli iz Zagreba, Kobaša, Tavankuta, Donjeg Miholjca, Gornje Stubice, Sotina, Bakovića i Ilače, a okupilo se oko 350 amatera. Dogovoreni su i sledeći, osmi susreti, a domaćin će biti Sotin.

Tokom prijema u Gradskoj kući, amatere su pozdravili predsednik i zamenik predsednika opštine Goran Vuković i Dragan Kardaš, kao i predsednik rumskog društva „Matija Gubec“ Zlatko Kolarić.

Nakon posete Gradskoj kući, za goste je služena misa u Rimokatoličkoj crkvi Uzvišenja svetog križa. Misu je služio biskup sremski Đuro Gašparević.

Centralni događaj susreta bio je celovečernji koncert gostiju i domaćina u Kulturnom centru koji je pokazao šarenilo nošnji, pesme i igre iz Srema, Slavonije, Bosne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari