U prepunoj sali Doma vojske u Pljevljima održan je tradicionalni, treći po redu muzički koncert pod nazivom „Pjesmom od zaborava“ posvećen preminulom baštiniku tradicije narodne muzike Sabriji Redžoviću.

Sabrija Redžović, kao vrstan interpretator narodnog melosa, svojevremeno je nastupao na brojnim scenama u zemlji i inostranstvu. Pjevao je sevdalinke, ali i druge pjesme karakteristične za pljevaljski i sandžački kraj. Bio je aktivni član KUD „Volođa“, a jedno vrijeme i sekretar ovog društva. Dobitnik je brojnih nagrada. Gubitkom ovog baštinika sevdalinke Pljevlja su ostala bez jednog od svojih najboljih interpretatora narodnog melosa. Kao znak sjećanja na Sabriju Redžovića i njegovo djelo, njegovi prijatelji s kojima je ostvario brojne nastupe širom Evrope, uz podršku njegove porodice i obožavalaca, organizovali su treći po redu memorijalni koncert.

Ovogodišnji koncert sevdaha okupio je gotovo sva poznata pjevačka imena iz Pljevalja. Učestvovali su: Pljevaljski tamburaši, Admir Ćirlija – Badži, Milenko Jelić, Esad Memić – Zrca, Nečko Delić, Eldin Šabanović, Predrag Ćirović, Nešo Karović, Meliha Muhović, a specijalna gošća večeri bila je Aldijana Tuzlak, trenutno najveći mladi talenat u izvođenju sevdalinki u BiH.

Program je vodio poznati kulturni radnik iz Prijepolja i Sabrijin prijatelj, Meša Brničanin.

Da bi koncert bio održan na najvećem nivou pobrinuli su se brojni donatori: Opština Pljevlja, „MAT company“, Turistička organizacija Pljevlja, Ćevabdžinica „Trebovina“, „SKIP comerce“, RTV Pljevlja, RTV Panorama, „Grafomerc“ i „Šeki comerc“ iz Sarajeva i brojni pojedinci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari