državni univerzitet novi pazarfoto Elmedin Hajrović/ATAImages

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP), za septembarski upisni rok, ima još 143 slobodna mesta na prvoj godini osnovnih studija.

U preostaloj upisnoj kvoti, za septembar, nalazi se i 30 mesta na, između dva upisna roka, reakreditovanom studijskom programu psihologije. Na tom smeru, 20 studenata biće na budžetu a 10 je samofinansirajućih.

Od 143 slobodna mesta 98 je budžetskih i 45 samofinansirajućih.

Za predstojeći upisni rok slobodnih mesta na smerovima za prirodno-matematičke i tehničko-tehnološke nauke i sport i vizičko vaspitanje.

Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, na studijskim programima matematika, hemija i biologija ima još 71 slobodno mesto, na smerovima tehničko-tehnoloških nauka softversko inćenjerstvo i građevinarstvo ima još 29 mesta za brucoše i 13 je na programu sport i fizičko vaspitanje.

Prijavljivanje za drugi upisni rok na DUNP obavljaće se 3. i 4.septembra, a polaganje prijemnih ispita je 6.septembra.

U junu popunjena su sva mesta na studijskim programima vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, arhitektura, rehabilitacija, farmacija i zdravstvena nega.

Za narednu školsku godinu ova visokoškolska ustanova imala je upisnu kvotu od 595 mesta na prvoj godini, od toga 425 je na budžetu i 170 samofinansirajućih.

Cene školarine za samofinansirajuće studente ostaju iste od 60.000 do 70.000 dinara u zavisnosti od smera i 120 hiljada dinara plaća se školovanje na farmaceutskom smeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari