Studija dizajna vizuelnih komunikacija Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran krenuće od septembra i u Bijelom Polju, dogovorili su se predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i rukovodstvo Univerziteta Mediteran. Oni su na sastanku u Bijelom Polju istakli da deficitarnost ovakvih visokoškolskih ustanova na sjeveru Crne Gore stavlja pred sagovornike ozbiljan zadatak za razmišljanje u pravcu razvoja ovog segmenta umjetnosti.

– Razmotrili smo objektivnost ovakve potrebe i došli do zajedničkog zaključka da je neophodno, u smislu daljeg umjetničkog i duhovnog razvoja Bijelog Polja i regiona (sjevera Crne Gore i jugozapadne Srbije), bez odlaganja i u što kraćem roku odgovoriti na potrebe mladih i darovitih ljudi ovog kraja. Obzirom da su predstavnici Univerziteta Mediteran dokazali opravdanost studija turizma i stranih jezika, došlo se do zaključka da će osnivanje odjeljenja Fakulteta vizuelnih umjetnosti u Bijelom Polju trajno olakšati put do stručnih znanja za zainteresovane buduće studente sa sjevera Crne Gore, odnosno do znanja koja su obično dostupna u većim centrima, rekao je Žurić.

Prof. dr Nenad Vuković, dekan Fakulteta vizuelnih umjetnosti je kazao da niz socioloških, materijalnih i drugih aspekata ovog procesa bili su argument za odluku o otvaranju studija dizajna vizuelnih komunikacija Fakulteta vizuelnih umjetnosti u Bijelom Polju.

– Formalno-pravni akti ovog sporazuma su u pripremi i potpisaće ih narednih dana predsjednik Opštine, nadležni predstavnici lokalne uprave i Univerziteta Mediteran, što će omogućiti upis prvih bjelopoljskih i regionalnih brucoša već u sljedeću 2014/15. akademsku godinu, najavio je Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari