U školi u Velikom Izvoru pored Zaječara realizovana aktivnost "Planeta cveća" 1Foto: OŠ Vuk Karadžić Veliki Izvor

Satrudništvom pomoćnih radnika, direktorke, nastavnika i svih učenika škole Vuk Karadžić iz Velikog Izvora kod Zaječara, a u okviru Obogaćenog jednosmenskog rada petog i šestog razreda, realizovana je aktivnost pod nazivom „Planeta cveća”.

Prema njihovim rečima, za izradu „planete” iskoristili su znanja iz geografije, biologije i likovne kulture, a cveće je dobijeno iz njihovog, učeničkog rasadnika.

“U četvrtak 6. juna, „Planeta cveća” je završena. Krasiće školsko dvorište i biće korišćena kao nastavno sredstvo. Takođe, današnju aktivnost, s obzirom da smo na kraju još jedne školske godine, posvetili smo svim koleginicama i kolegama koji se trude da budu dobri nastavnici”, ističu iz ove škole.

Napominju da dobar nastavnik voli svoj posao, svestan je uloge i važnosti obrazovanja za pojedinca i društvo.

“Dobar nastavnik ima integritet i saradnik je u prosvetnoj misiji – svaki njegov izraz ima za cilj da svet postane bolji. On je ličnost koja zahvaljujući svom talentu i profesionalnom razvoju ostvaruje meru autoriteta i pedagoškog prijateljstva sa učenicima. I bolji i slabiji učenici vole njegove časove. Nestašluk može da se desi ali nediscipline nema zbog specifičnog međuličnog odnosa i pozitivne klime na času koja se postiže dobrim vođstvom, radnom atmosferom i međusobnim uvažavanjem. Dobar nastavnik poštuje jedinstvenost i neponovljivost ličnosti svojih učenika, prepoznaje individualne kapacitete i koristi ih u svrhu napretka učenika”, ističu.

Dodaju da dobrog nastavnika učenici i kolege rado sreću i rado ga se sećaju.

“Zbog toga smo se i mi danas setili nastavnika geografije Zorana Milićevića”, kažu iz ove škole.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari