U Srbiji 227 novoobolelih i još pet preminulih, ukupno 8.724 zaražena i 173 umrla

Izlečena do sada 1.292 pacijenta

Ostavite komentar


  1. Najgori u regionu, a pretendujemo i sire – i to uprkos ekstremno restriktivnim merama. Pukli smo!

  2. Postovani Dr. Kon, ne znam da li bi mozda bilo pametno da objavite te podatke koji govore o smirivanju virusa. Danima se pronalazi po 200 i nesto novo zarazenih.

  3. Vec danima isti broj preminulih (5) i nešto preko 200 zaraženih! Ni manje od 5 (nažalost) ni više od 5 (na srecu) preminulih? Krivu smo definitivno poravnali, svaki dan 5 preminulih.

    1. Izgleda bi vam više odgovaralo da je stanje kao u Italiji; Španiji, Francuskoj…

      1. Gde sam to ja @Zozon napisao što ste Vi konstatovali? Čitko piše:“ni manje od 5 (nažalost) ni više od 5 (na srecu) preminulih“ zašto karikirate? Vi @Zozon kao i Maja Gojkovic, izvrcete istinu, zašto? Da podsetim, Maja je izjavila kako jedan deo naroda u Srbiji, zviždi medicinskim radnicima, a prava istina je da, jedan deo naroda u Srbiji u 20:05 zviždi u znak protesta protiv diktature vlasti, čitaj Vučica!

  4. Pitanja za nadležne:
    1. Koliki je mortalitet po gradovima u periodu februar – maj i koji je odnos posmatrajući predhodnih par godina u istom periodu?
    2. Zašto pacijenti kojima u otpusnim listama stoji sumnja na COVID-19 nisu testirani?
    3. Zašto su neki pokojnici sahranjivani u limenim sanducima a nisu ušli u statistiku i zašto nije rađena obdukcija?
    4. Zašto se u jednom periodu čekalo po 10-ak dana da se pokojnik sahrani?

  5. Koliko mi je poznato, ebola ubija znatno , znatno vise zarazenih. Ipak, u Africi nije bilo karantina. Dobro je sto drze ljude u zatvoru, cim izadju, vi cete u zatvor, al onaj pravi. Ako prezivite rulju.

  6. Bilo bi dobro ako bi neko uradio i objavio analizu gde su se zarazili ili gde su se kretali oni koji su zaraženi poslednih 7 dana, kada se već propagira da virus slabi ali brojka novoobolelih je slična svakog dana. Možda bi značilo, ako se izdvoje neka rizična ponašanja koja se praktikuju i dalje. Već jako dugo smo ograničeni sa kretanjem i svakako većina mnogo više vodi računa, nije mi baš jasno kako (sem korišćenja iste kašičice..)…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.