Nikolić (RHMZ): Nestabilno vreme do petka, 18. maja prolazi vrh talasa 1Ilustracija Foto: Pixabay/Obsidian Tanto

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Јugоslаv Nikоlić rekao je danas da će se nestabilno vreme sa pljuskovima zadržati sve do petka kada se očekuje stabilizacija vremenskih prilika, a da se u subotu očekuje povećanje temperature.

Nikolić je za Radio-televiziju Srbije kazao da se očekuje porast reke Save do 18. maja, do kada se očekuje da vrh talasa prodje.

„Naše službe dežuraju 24 sata“, rekao je Nikolić i dodao da je RHMZ još 7. maja upozorio na trenutni ciklon, kao i da su „svi subjekti u zemlji“ adekvatno reagovali.

U Srbiji danas oblačno sa kišom, uz temperature do 18 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Tokom jutra kiša naročito na severu, posle podne promenljivo oblačno u istočnim i južnim krajevima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od šest do 10, a najviša od 12 na severozapadu do 18 na istoku i jugoistoku.

U Beogradu tokom jutra pretežno oblačno, povremeno sa kišom, posle podne promenljivo oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura oko šest, a najviša oko 13.

AMSS: Otežani uslovi za vožnju

Vozače na putevima u Srbiji danas očekuju otežani uslovi za vožnju usled promenljivih vremenskih prilika praćenih kišom, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema podacima policije na graničnim prelazima za putnička vozila nema zadržavanja dužih od pola sata. Kamioni na Horgošu čekaju oko tri sata, na Sremskoj Rači četiri, na Bačkoj Palanci sedam, a na Batrovcima i Šidu po osam sati. Na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Na brojnim deonicama u toku su radovi, pa je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari