U Srbiji još 275 obolelih i troje preminulih, ukupno 3.380 zaraženih i 74 umrlih

Najnoviji podaci

Ostavite komentar


  1. Upravo gledam ovu jad i bedu od obraćanja Krizmog štaba. SEVERNA KOREJA = SRBIJA! Tuga!
    Pobeći što pre iz ovog blata i smrada!

  2. Da nije bilo doktora Kona ovo bi bila fenomenalan predizborna „konferencija“ SNSa. Više od smešnog je bila izjava ministra Lončara je da „oni“ spašavaju ljude od korone, a kad se izleče da ih tuže. Čovek se pogubio skroz, ponaša se kao programirani robot.

  3. Karantini,izolacije i policijski cas a sve vise zarazenih,vase mere nisu dobre gospodo nazadnjaci.

  4. Poređenje današnjih vrednosti porasta zaraženih…

    Srbija +275
    Austrija +239
    Mađarska +120
    Grčka +70
    Severna Makedonija +49
    Hrvatska +39
    BiH +34
    Slovenija +28
    Bugarska +26
    Albanija +17
    Crna Gora +6

    Nijedna od ovih država nema stroge i restriktivne mere kao Srbija i opet uspevamo da budemo najgori.

    1. sto ne navedes brojke iz Italije,Spanije,Francuske i ostalih zapadnih zemalja i sa njima Amerike.I kakve oni mere sprovode i kako prolazi njihov zdravstveni sistem u odnosu na njihovo bogatstvo.

      1. Vladimire, porede se zemlje iz komšiluka, zemlje koje imaju mnogo više sličnosti sa nama od zemalja koje ti navodiš. Tvoje poređenje je potpuno besmisleno.

  5. Situacija je potpuno izmakla kontroli, po domovima zdravlja je haos, masovno se javljaju pacijenti sa lakom ili teškom pneumonijom, sve je to KOVID, vraćaju ih kućama i tretiraju longacefom. Država je zakasnila, može i zakazala, mere su rezultat pranja ruka najvišeg rukovodstva SNS-a. Najveće žarište pandemija se tek očekuje, na udaru je jug i jugoistok zemlje. Ono što ohrabruje je vreme, virus ubija uv zraci, sve ostalo su nagadjanja. Daće Bog da u narednom periodu snaga virusa oslabi, a preporuka svima je da ostanu kući.

  6. Upravo podaci koje navode zvaničnici, ako izuzmemo činjenicu da sve što rade rade u predizbornoj kampanji, je dobar pokazatelj da je ova vlast potpuno nesposobna. Policijski čas, maltretiranje građana, suludo podsmevanje pa kakofonsko paničenje, doveli su do toga je postalo očigledno da se u Srbiji živi najgore od svih zemalja u regionu. Posledica tog nekvalitetnog života (pod stresom, sa lošom ishranom, lošim higijenskim navikama, poremećenim socijalnim životom: sve je više alkoholisanih, narkomana, kockara …) je pad opšteg zdravstvenog stanja (znači i imuniteta) stanovništva. Činjenica da imamo najviše smrtnih slučajeva to pokazuje. Ima još jedna skrivena (ili prikrivena) stvar u celoj ovoj priči, a to je da se ovogodišnji broj smrtnih slučajeva od kovid 19 virusa gotovo podudara sa prošlogodišnjim brojem smrtnih slučajeva od gripa, u istom periodu (pročitajte podatke Instituta za javno zdravlje Srbije za prošlu godinu. Samo u nerazvijenim i nedemokratskim državama (u tiraniji je stres mnogostruko veći i ubitačniji) je ovolika smrtnost od gripa (zadnjih godina) ili sada od covid 19. Možda ovo dovede do otrežnjenja naroda i otvaranja očiju, možda pomogne da se vidi da je car go i da smo na sjajnom putu da budemo nerazvijeniji od Severne Koreje …, mada, sumnjam, mnogo smo otupaveli …

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.