U Srbiji registrovano 1.543 slučаја mаlih bоginjа

Ostavite komentar


  1. Neka pitanja i dalje su bez odgovora:
    1. S obzirom na to da je u republici Srbiji obavezna imunizacija protiv 11 oboljenja (tuberkuloze, hepatitisa B, difterije, tetanusa, velikog kašlja, dečije paralize, hemofilus influence, malih boginja, zauški, rubeola) da li je zbog nepotpune optimalne vakcinacije ustanovljen iznenadan povećan broj obolelih od još nekog od ovih obolenja a ne samo od malih boginja?
    2. Ako je za protekla 3 meseca prijavljeno 560 osoba obolelih od malih boginja na teritoriji Beograda (gde živi oko 1,4 milion stanovnika) a nа tеritоriјi Коsоvа i Mеtоhiје (gde živi manje od 120 hiljada stanovnika srpsкe i nеаlbаnsкe nacionalnosti) je u istom periodu rеgistrоvаno 300 оbоlеlih оsоbа, da li se vakcinacija i protivepidemijske mere sprovode valjano na celoj teritoriji republike Srbije pod ingerencijom aktuelnog ministra zdravlja, gospodina Zlatibora Lončara?

    S poštovanjem, penizionerka iz Beograda.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.