U Srbiji za 24 sata 135 požara na otvorenom, angažovano 416 vatrogasaca 1Foto: FoNet/MUP Srbije

U Srbiji je u prethodna 24 sata evidentirano 135 požara na otvorenom prostoru, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Angažovano je 416 vatrogasaca-spasilaca sa 180 vozila, sedam pripadnika Helikopterske jedinice MUP, kao i 15 pripadnika specijalizovanih jedinica civilne zaštite za gašenje požara i veliki broj pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava, šumara i meštana.

Radom pripadnika Sektora za vanredne situacije (SVS), veći požari na teritoriji Pčinjskog okruga u mestima Dobrosin, Sebrat i Brnjare, kao i u Nišavskom okrugu u naselju „9. maj“ su ugašeni.

Požari na otvorenom prostoru u mestima Borjanice opština Priboj, Rastovac opština Kosjerić, Crnoklište grad Pirot, u Beočinu, u selu Mosna opština Majdanpek-Donji Milanovac, selu Zlot kod Bora i Neresnica opština Kučevo su lokalizovani i radi se njihovo dogašivanje.

Zbog nepristupačnog terena, geografske konfiguracije i vetra promenljivog pravca i intenziteta, u mestu Gonje, opština Sjenica, gde gori oko 100 hektara četinarske šume, osim pripadnika SVS angažovana je i Helikopterska jedinica sa helikopterom „Super puma“ koji je od jutros izbacio oko 52 tone vode na opožarenu površinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari