U Subotici i na Paliću rezervisano 90 odsto smeštajnih kapaciteta za prvomajske praznike 1Palićko jezero, foto: Fejsbuk stranica Visit Subotica

Subotica i Palić ugostiće veliki broj gostiju za prvomajske praznike, budući da popunjenost smeštajnih kapaciteta na destinaciji trenutno iznosi oko 90 odsto.

Kako za Danas objašnjava Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije grada Subotice, ugostitelji, hotelijeri i vlasnici privatnih smeštaja imaju mnoštvo rezervacija i veruju da će popuniti ceo kapacitet za prvomajske praznike.

“Ostalo je još nešto malo slobodnog mesta u hotelskom smeštaju, dok je privatni smeštaj većinom popunjen u gradu i na Paliću”, kaže Medaković.

Prema njegovim rečima, gosti će se na destinaciji zadržati tri do četiri dana, a dolaze iz unutrašnjosti naše zemlje i iz inostranstva.

“Na Paliću je više domaćih turista, preko 70 odsto, dok je u gradu podeljeno, odnosno 50 odsto čine domaći i isto toliko strani turisti”, ističe Medaković.

Za Suboticu i Palić ova turistička godina je počela mnogo bolje od prethodne, dodaje naš sagovornik, što pokazuju i podaci iz centralnog informacionog sistema e-Turista, prema kojima su Subotica i Palić u prva dva meseca među najboljih pet destinacija u Srbiji.

“Subotica i Palić su ostvarili za dva meseca gotovo 50.000 noćenja, što je jako dobar podatak. Mnogo je veće interesovanje i od ove godine su nam se definitivno vratili strani turisti. Ima jako puno stranih gostiju, čak i na Paliću, gde su preko 50 odsto stranci, dok je u Subotici nešto veći postotak u prva dva meseca. Obično su to turisti iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, a sve više dolaze iz Češke, Slovačke, Poljske i Turske”, poručuje Medaković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari