Pakom grupa uvela je u Subotici sistem plaćanja parkinga SMS porukama, čime je rešen višegodišnji problem parkinga u tom gradu, saopštila je juče ta kompanija. Projekat SMS Parking uradila je softverska firma Parking solution centar (PSC) u okviru Pakom grupe, a sam projekat sprovodiće se pod nazivom Pošalješ poruku i mirna Bačka, a dnevno se za ovaj način parkiranja već šalje oko 3.

Pakom grupa uvela je u Subotici sistem plaćanja parkinga SMS porukama, čime je rešen višegodišnji problem parkinga u tom gradu, saopštila je juče ta kompanija. Projekat SMS Parking uradila je softverska firma Parking solution centar (PSC) u okviru Pakom grupe, a sam projekat sprovodiće se pod nazivom Pošalješ poruku i mirna Bačka, a dnevno se za ovaj način parkiranja već šalje oko 3.000 poruka.
Novim sistemom plaćanja parkinga, kako ocenjuje Pakom grupa, već je značajno smanjen broj kazni za parkiranje, zbog pravovremenog podsećanja na isticanje parking roka. Identičan sistem naplate parkinga, PSC je već uveo i u Somboru, Pančevu, Šapcu, Obrenovcu i Kruševcu.
Prema rečima direktora Javno-komunalnog preduzeća Parking u Subotici Atila Kikića, uvođenjem ovog sistema promenjen je lik grada Subotice, koji sve više postaje evropski, bar kada je reč o parkiranju. Efikasnost ovog projekta pokazuje i da se trenutno na sajtu informatičke kompanije Majkrosoft nalazi taj projekat na zvaničnoj Internet prezentaciji. Pakom grupa je informatičko-tehnološka kompanija koja postoji već 12 godina i zapošljava oko 200 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari