U Šumadiji zaposleno 715 medicinskih i nemedicinskih radnika 1Dijebetes, Foto: Agnieszka Wozniak / Caia Image / Profimedia

U 11 zdravstvenih ustanova na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga primljeno je u stalni radni odnos 715 medicinskih i nemedicinskih radnika koji su bili angažovani za vreme kovid pandemije, saopšteno je danas.

„U Univerzitetskom kliničkom centru biće zaposlen 441 novi radnik, u Kragujevcu ukupno 580, što je ogromno pojačanje za sve naše zdravstvene ustanove“, rekao je vd. direktora UKC Kragujevac Slobodan Milisavljević.

Za sve zaposlene danas je organizovan svečani prijem u skupštinskoj sali grada Kragujevca.

„Pre deset dana Vlada Srbije donela je odluku da zaposli 8.436 medicinskih i nemedicinskih radnika koji su bili angažovani tokom pandemije kovida. To nije bilo jedino zapošljavanje, jer je od marta 2020. godine do zaključka Vlade zaposleno 4.000 što je ukupno 12.436 zaposlenih. To su svi oni ljudi kojima smo aplaudirali, koji su sve vreme bili u skafanderima i koji danima, a neki i mesecima nisu vidjali svoje porodice“, rekla je i direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić.

Ona je najavila i da će u narednom periodu prevencija u zdravstvu biti prioritet.

Prema rečima Radojević Škodrić biće nabavljeni paketi dijagnostičke opreme, a Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu do kraja godine dobiće magnet, 4D ultrazvučne aparate i angio salu, a Dom zdravlja mamograf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari