Prethodnih dana tri delegacije poslovnih partnera posetile su Privredno društvo „PRIM“ Kostolac. Radi se o predstavnicima Elektroprivrede Srbije, kineske korporacije „CMEC“ i livnice „Fugo-odlew“ iz Poljske.

Direktor „PRIM“-a Saša Jovanović, naglasio je da ova kompanija shvata značaj aktivnog pronalaženja mogućih poslovnih partnera: -Iskoristićemo svaku priliku da se izborimo za prepoznatljivost na tržištu, sa ciljem da se u perspektivi osposobimo i za širenje asortimana svojih usluga. Što se poslova tiče, čekamo na raspisivanje javnih nabavki u PD „TE-KO Kostolac“, a po pitanju povratka u EPS, nadamo se da će procedura biti završena po formiranju nove Vlade RS.

Delegacija EPS-a posetila je ovo privredno društvo povodom tekućih poslova, koje „PRIM“ obavlja na takrafovom reduktoru radnog točka bagera 2.000, sa petog BTO sistema. EPS je dao pozitivne ocene za urađene zahvate, a ceo posao trebalo bi da bude gotov za nešto više od mesec dana. Poslovna saradnja PRIM-a i kineske korporacije „CMEC“ je uspostavljena nedavno, Korporacija „CMEC“ učestvuje u revitalizaciji bloka B1 Termoelektrane „Kostolac B“. Ugovoreno je peskarenje i farbanje dela kompenzatora, to je posao manjeg obima, u trajanju od pet do sedam dana, ali najznačajnije je to što je poslovodstvo PRIM-a, za naredni period, dogovorilo nastavak ove saradnje.

Sa poljskom livnicom „Fugo-odlew“, razmatrana je o mogućnosti da ove dve firme zajednički nastupaju na srpskom i poljskom tržištu. Ova livnica je radi za četiri površinska kopa u svojoj zemlji, kao i za nemački „Vatenfal“: -Na sastanku smo inicirali mogućnost da PRIM plasira svoje proizvode na poljsko tržište. Dobili smo pozitivan odgovor. Pozvali su nas da ih posetimo, i predstavimo našu firmu. Sa sobom su poneli „PRIM“-ov katalog valjaka, tako da ćemo uzeti u obzir zajednički nastup, rekao nam je direktor Saša Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari