Posle uništavanja mobilijara na dečijim igralištima, ispisivanja grafite po kućama, školama, zgradama, razbijanja izloga i prozora, u Inđiji su se na meti vandala našli autobusi i stajališta Javnog prevoza Inđija.


Posle nešto više od pola godine od kada funkcioniše sistem javnog prevoza na teritoriji opštine Inđija u svakom autobusu Javnog prevoza Inđija uništeno je u proseku od 10 do 20 sedišta. Sedišta su mahom uništena u đačkim autobusima. Vrednost jednog autobusa je oko 130.000 evra, dok je vrednost stajališta sa nadstrešnicom oko 3.000 evra.

Sedišta u autobusima su isečena, polomljena i ižvrljana različitim porukama i imenima, a nadležni u Direkciji za izgradnju Opštine razgovarali su sa direktorima škola kako bi i na taj način pokušali da apeluju na đake da ne uništavaju imovinu. Kradu se ili razbijaju i stubići na stajalištima, što može počinioce dovesti u opasnost jer su City Lihgt-ovi na stajalištima pod mrežnim naponom.

Opština Inđija obezbeđuje besplatan prevoz za sve učenike na teritoriji opštine kako bi pomogla roditeljima da što lakše iškoluju svoju decu. Autobusi su stari svega nekoliko godina i bili su u odličnom stanju pre uništavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari