Nakon kraćeg perioda u kome je pripremljen novi sadržaj i promenjen dizajn, postavljen je novi zvanični web sajt Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“. Kako smo saznali u informaciji objavljenoj na naslovnoj strani, nov sajt kostolačke kompanije je kreiran korišćenjem najnovijih tehnologija, koje su bazirane na Microsoft SharePoint 2013 platformi.

Starije verzije Microsoft SharePoint platforme, kako je navedeno, već su korišćene za razmenu internih dokumenata kroz portale dostupne određenim grupama zaposlenih u PD „TE – KO Kostolac“. Primenom najnovije verzije, osim unapređenja postojećih internih portala, biće omogućena i njihova integracija kroz zvanični web sajt privrednog društva, sa kontrolisanim pristupom, tako da će interni portali preko web sajta biti dostupni zaposlenima PD „TE – KO“ u svakom trenutku i sa bilo kog mesta, ukoliko postoji pristup internetu.

– Izrada web sajta PD „TE – KO Kostolac“ na Microsoft SharePoint 2013 platformi je Direkcija za informacione i komunikacione tehnologije EPS-a ocenila kao Projekat od opšteg interesa za EPS grupu, rekla je Snežana Stefanović, rukovodilac Sektora za informacioni sistem i dodala: -Odabrana platforma, osim primene najsavremenijih tehnologija, omogućava i veći stepen integracije web sajtova svih PD u sastavu EPS-a, što je u duhu aktuelnih procesa korporativizacije. Iz navedenih razloga odobreno je angažovanje Microsoft eksperata iz ove oblasti, a na osnovu postojećeg ugovora između EPS–a i Microsoft-a. Održan je workshop kome su prisustvovali predstavnici svih privrednih društava iz sastava Elektroprivrede Srbije, a rezultat je dokument „Proof off concept“‘, u kome su definisani svi zahtevi koje novi sajt u budućnosti mora da ispuni. U praktičnom delu je realizovan i pilot projekat web sajta za PD „TE – KO Kostolac“, istakla je Snežana Stefanović.

Novina je i da se sajt sada „hostuje“ na serverima PD „TE – KO Kostolac“, a dalji razvoj implementiranog rešenja je u potpunosti u nadležnosti i pod kontrolom zaposlenih u Sektoru za informacioni sistem, tako da je moguće menjanje izgleda i sadržaja sajta u zavisnosti od budućih potreba, navedeno je na web portalu kostolačke kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari