U Tihom okeanu žive deca koja ne znaju za svoje roditelje

Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 27. novembar 1939. godine

Ostavite komentar


  1. A i danas žive deca ostavljena od roditelja, najčešće majki, sama bez odrasle osobe na 64. mesta u Rio de Žaneiru. Kada gledate „Senke nad Balkanom” setite se da i danas ima „Jatagan mahala“ u Beogradu. Evo, idite u Mirijevu gde kanaliziciski odpad teče glavnom saobračajnicom, gde nema trotoara pa su majke prinuđene sa bebama u kolica na putu ka i od obdaništa da se mimoilaze se sa teškim tovarnim kamionima i autobusima. Razlika je što umesto tadašnjih mafijaša progonjenih od žandarma, sada Mafija ima svoju državu koju mi još uvek nazivamo Srbija.

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.