U toku akcija hapšenje pripadnika Policije i Carine Kosova zbog primanja mita 1Kosovska policija Foto: N1 (arhiva)

Policijski inspektorat Kosova (PIK) saopštio je da je danas započela akcija hapšenja policajaca carinika zbog sumnje da su primili mito i tako zloupotrebili službeni položaj.

Nije saopšteno u kojoj se opštini sprovodi akcija, ali u saopštenju je istaknuto da se istraga, pokrenuta pre godinu dana, vodi u koordinaciji sa Specijalnim tužilaštvom.

„Ova istraga se vodi u punoj koordinaciji sa Specijalnim tužilaštvom Republike Kosovo (STRK), uključujući tajne istražne mere i saradnju sa drugim agencijama“, navedeno je u saopštenju PIK-a.

U medjuvremenu su mediji javili da se situacija vodi u opštinama Djakovica i Prizren i prema najavama se očekuju hapšenja nekoliko desetina policajaca i carinika.

„U okviru ove istražne i operativne akcije, od istražitelja PIK-a se očekuje da u početku isprate, a zatim uhapse desetine policajaca osumnjičenih u ovom slučaju (uglavnom službenika granične policije), kao i neke carinske službenike“, navedeno je.

Iz Carine Kosova su potvrdili da su uhapšena i dva njena službenika.

„Generalni direktor Carine je preduzeo radnju hitnog suspendovanja uhapšenih carinskih službenika i odmah će pokrenuti upravni disciplinski postupak“, dodato je u saopštenju Carine.

Najavljeno je da će se PIK, kada akcija bude završena, oglasiti saopštenjem za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari