Braća Hofman na saslušanju negirala krivicu, tužilaštvo traži produžetak pritvora 1Foto: N1

Braća Ljuban i Miljan Vidović, zvani Hofman, saslušani su u Prvom osnovnom tužilaštvu, potvrđeno je Danasu u ovom tužilaštvu. Oni su negirali krivicu za dela zbog kojih su u petak uhapšeni, u vezi sa maltretiranjem i zlostavljanjem ljudi koje su snimali i kačili po društvenim mrežama.

Tuzilaštvo je predložilo sudu da im se odredi pritvor zbog sumnje da će na slobodi uticati na svedoke koji tek treba da budu ispitani u postupku, i zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogli da ponove ili izvrše nova krivična dela, imajuci u vidu njihovu raniju osuđivanost.

U daljem toku postupka tužilastvo ce ispitati oštećene i svedoke, te prikupiti ostale neophodne dokaze, nakon čega će biti doneta konačna odluka, navelo je tužilaštvo.

Policija ih je uhapsila zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje, zlostavljanje i mučenje. Osumnjičeni se dovode u vezu sa objavljenim snimcima na društvenim mrežama uznemirujuće sadržine, u kojima se vide nasilje i pretnje.

Braća Hofman su široj javnosti poznata tek nekoliko dana, koliko po društvenim mrežama kruže njihovi snimci kako maltretiraju ljude, ugostitelje, konobare, dostavljače… Prete im, zastrašuju, udaraju, sve to snimaju i objavljuju na Tik Toku. Korisnici društvenih mreža su delili snimke uz zgražavanje i nevericu čemu svedočimo u javnom prostoru.

Međutim, posle objavljivanja više snimaka spektakularnog hapšenja u restoranu u tržnom centru, koje je uplašilo prisutne građane jer su u njemu učestovali pripadnici specijalnih jedinica i UKP-a, isplivali su detalji zbog kojih su mnogi posumnjali da je hapšenje deo marketinga, u cilju predizborne kampanje.

Neki od “detalja” su činjenice da Hofmanovi ne objavljuju snimke “od juče”, nego da svoju bahatost demonstriraju više od godinu dana. Takođe, dovode se u vezu generalnim sekretarom Vlade Novakom Nedićem, te su sa grupom batinaša koju je on predvodio viđeni pred SNS miting u Pančevu pre nekoliko meseci. Mnogi su se zapitali i zašto braća nisu uhapšena u svojim domovima, već u tržnom centru u po bela dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari