Nisam ključni svedok, sve što su mediji pisali nije tačno: Završeno saslušanje novih svedoka u slučaju nestanka Danke Ilić 1Foto: Danas/M. S.

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas su saslušani novi svedoci u slučaju nestanka maloletne Danke Ilić iz Bora.

Nešto posle 12 časova završeno je i saslušanje trećeg svedoka, kog su tabloidi prethodnih dana okarakterisali kao „ključnog svedoka“.

Ipak, on je demantovao navode iz pojedinih medija.

„U cilju istrage ne smemo da pričamo ono što smo sada rekli javnom tužiocu. Ostajem pri izjavi koju sam dao u policiji. Samo moram da apelujem na malo korektnije izveštavanje, pošto su neki mediji naveli da sam ja neki ključni svedok koji je video mnogo što-šta. To nije istina. Pojedini mediji dovode svedoke u situaciju gde moraju da trpe razne uvrede i kritike na raznim društvenim mrežama i portalima“, rekao je on.

Odgovarajući na pitanja novinara, kratko je rekao da je prvi put bio saslušan pre nekoliko meseci, dok je još trajala istraga.

On je potvrdio da je tačna informacija da je tog dana džogirao neposredno u blizini deponije za koju se veruje da je mesto gde su osumnjičeni D.D. i S.J. bacili telo maloletne devojčice, ali da ništa drugo što je u medijima bilo navedeno nije istinito.

„Sve što je plasirano u medijima u vezi sa tim šta sam video, nije tačno“, zaključio je on.

Nisam ključni svedok, sve što su mediji pisali nije tačno: Završeno saslušanje novih svedoka u slučaju nestanka Danke Ilić 2
Foto: Danas/M. S.

Jedna od svedoka nakon saslušanja nije želela opšrinije da komentariše za medije kako je teklo iznošenje iskaza.

„Nemam šta da izjavim. Doduše, ja prvi put i idem na ovakvo mesto“, rekla je ona kratko.

Upitana da li su osumnjičeni sve vreme bili prisutni u prostoriji gde je dvala iskaz, ona je za medije potvrdila da jesu, ali i da nije obraćala pažnju na to ko je sve bio u prostoriji.

„Sve što je rečeno do sada, ja sam rekao. Ništa više ne mogu da kažem“, rekao je drugi svedok dodajući da je praktično ponovio ranije iznete tvrdnje.

Na pitanje kako se osećao budući da su i roditelji maloletne Danke Ilić bili prisutni, on nije želeo da odgovori navodeći da će to ostaviti za sebe.

U tužilaštvo su nešto pre 10 časova dovedeni osumnjičeni za njen nestanak i ubistvo, S. J. i D. D, a pre njih stigli su i roditelji maloletne devojčice, javlja reporter Danasa.

Nisam ključni svedok, sve što su mediji pisali nije tačno: Završeno saslušanje novih svedoka u slučaju nestanka Danke Ilić 3
Foto: Danas/M. S.

Tabloidi su prethodnih dana spekulisali o tome da bi jedan od svedoka nadželnima rekao kako je video osumnjičene u danu kada su bili na smetlištu i navodno bacali telo.

Reč je, kako se navodi, o osobi koja je džogirala pored deponije i bila svedok kada su osumnjičeni na nju bacili telo devojčice.

Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru preostalo je još tačno tri meseca da prikupe sve dokaze protiv osumnjičenih D. D. i S. J. za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, budući da se osumnjičeni u pritvoru nalaze već tačno tri meseca, a po zakonu rok za podizanje optužnice u pritvorskim predmetima je šest meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari