U Torlaku počela proizvodnja ruske vakcine Sputnjik V

Ostavite komentar


  1. Ne treba baš preterivati.
    Sad se u Torlaku pune bočice vakcinama koje su proizvedene u Rusiji. I to probno punjenje koje će Rusija verifikovati

  2. Vakcinisao sam se sa Sputnik V, prva doza. I iz ove perspektive ne bih je nikad više izabrao. To je vakcija koja nije prošla treću fazu ispitivanja.
    Malo sam se zaleteo, al to je što je.

    1. NI JEDNA vakcina nije ispitana ali ova Ruska vakcina je barem bazirana na staroj proverenoj tehnologiji (na RNK virusa), nije genetska terapija sa ko zna kojom porukon a DNK, i nisam cuo o smrtim slucajevima i velikim reakcijama sto e masovno desava sa zapadnim vakcinama.

      1. Astra Zeneka i Sputnik V su ista tehnologija proizvodnje kako sam čitao. O Sputnik V nismo čuli ništa loše jer Rusi nisu izašli sa statistikom o reakcijama kao EU i VB. Ovo pišem prijateljski, ukoliko zaista toliko verujete u Sputnik V, onda treba njome da se vakcinišete. Razmislite, pa kako odlučite. Pozdrav.

        1. Istom tehnologijom prave razne stvari, pa nešto valja, a nešto ne valja. Sputnikom su vakcinisani ljudi i iz drugih zemalja, zar i oni ćute? Inače, pre su principi isti, a tehnologija se verovatno razlikuje.

      2. Nemojte pisati dezinformacije. Ni jedna vakcina nije „genetska terapija“. Ruska vakcina jeste proverena tehnologija ali nije RNK vec rekombinovani adenovirus. Adenovirus je obican virus koji izaziva prehladu, on je genetski modifikovan (rekombinovan) tako da sadrzi DNK kod kojim se proizvodi protein Korona virusa, i tako ga ubija.

      3. Sputnjik ve, Astra Zeneka i Džonson vakcine su vektorke, koriste adenoviruse kao „nosač“, čak Sputnjik (dva različita za dve doze) i Džonson koriste isti adenovirus. I
        Ovo što ste napisali nije tačno.

  3. Ovo je tačno:
    Na Institutu „Torlak“ je samo izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza vakcine „sputnjik V“
    To se šalje u Rusiju na verifikaciju. A dalje ćemo da vidimo…

  4. Kakva crna proizvodnja na Torlaku – to je PAKOVANJE vakcine na Torlaku.
    Da je podmitio koga je trebalo i koliko je trebalo, a poznato je i kome je i koliko trebalo dati, tu vakcinu je mogao da pakuje bilo ko u Srbiji, na primer Galenika ili čak i matijević ako bi klanicu prenamenio za pakovanje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.