Treći po redu Festival ekstremnih sportova u organizaciji kluba Adrenalin jedinstven je događaj ovakve vrste na Balkanu i okuplja vrhunske ekstremne sportiste i ljubitelje ekstremnih sportova iz zemlje i inostranstva.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }


U okviru programa X-FEST3 koji se od 14. do 16. avgusta održava u Trsteniku posetioci će biti u prilici da posmatraju prezentaciju ekstremnih sportova ali će i aktivno biti uključeni u avanturistički program koji podrazumeva tandem letove paraglajderom, panoramsko razgledanje grada i okoline jedrilicom, penjanje uz veštačku stenu, rope jump, hodanje po vodi u providnoj lopti, kajaking, streličarstvo, planinarenje, vožnju terenskim vozilima i razne druge aktivnosti koje se obavljaju pod budnim nadzorom sertifikovanih instruktora.

Program X-FEST3 pored sportskog dela koji podrazumeva i prezentaciju najatraktivnijih ekstremnih disciplina poput B.A.S.E jump-a (skok sa dimnjaka gradske toplane) i ROPE jump-a (trčanje niz najvišu zgradu u Trsteniku) ove godine dopunjen je i muzičkim programom u okviru koga će nastupiti 357, Popečitelji, Samostalni referenti, Zoster, LJudi u glavi i mnogi drugi.

Ove godine X-FEST-u se pridružio i umetnički kamp u organizaciji OKC Reformars, u okviru koga će desetoro umetnika oslikati deset veštačkih stena za penjanje.

Međunarodni festival ekstremnih sportova su podržali Vazduhoplovni savez Srbije, Turistička organizacija Srbije, Opština Trstenik, Turistička organizacija Trstenik i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari