Pokrajinska vlada u protekle četiri godine investirala je osam milijardi dinara u vojvođansko zdravstvo, od čega je 3,7 milijardi investirano u Urgentni centar Vojvodine, rekao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

„Urgentni centar predstavlja najmoderniju medicinsku ustanovu u regionu i jedina je zdravstvena ustanova, koja je smeštena u potpuno kompjuterizovanoj zgradi. Do sada je u njoj obavljeno 81.560 intervencija, odnosno pregleda, a ovako veliki broj pacijenata pokazuje koliko je bilo važno da ovu ustanovu osnujemo“, istakao je Pajtić prilikom posete Urgentnom centru povodom godišnjice rada ove ustanove. On je istakao da i pored toga što još uvek postoji problem manjka kadrova u ovoj medicinskoj ustanovi, pacijenti to nisu osetili, jer im je ponuđena vrhunska usluga. Vojvođanski premijer je ukazao da Urgentni centar KCV, osim što je značajna domaća naučna baza, izborio se za međunarodnu reputaciju i predstavlja nastavni centar i za gigante kao što su „Simens“ i „Dreger“, a ovde dolaze na stručno usavršavanje i boravak stručnjaci iz SAD, Nemačke, Italije, što je izuzetan slučaj.

Direktor Kliničkog centra prof. dr Dragan Drašković naveo je da će se ova zdravstvena ustanova i nadalje truditi da radi najbolje što može. On je saopštio da je u planu povećanje broja potrebnih kadrova i uvođenje novih metoda lečenja za sve vrste urgentnih stanja i oboljenja, a prema svetskim kriterijumima i standardima.

Kontakti sa evropskim centrima

Direktor Drašković je istakao da će se unapređenje rada Centra u predstojećem periodu ogledati u maksimalnom iskorišćavanju postojećih kapaciteta u pogledu elektronski naprednih sistema i komunikacije sa drugim zdravstvenim centrima, pogotovo kada je reč o izvođenju minimalno invazivnih metoda u hirurgiji. On je kazao da će kontakti sa evropskim centrima u tom pogledu biti intenzivirani i to je ono na čemu se svakodnevno radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari