U Užicu se nastavlja program „Udružimo se“, kroz koji građani određuju kako će se trošti deo gradskog budžeta 1Uređeno igralište/Foto: Grad Užice

Ovogodišnji, četvrti, ciklus programa Udružimo se“ biće nastavljen u Užicu, a novac za projekte male vrednosti, koje su građani predložili, obezbeđen je u gradskom bužetu i od donatora.

Užički program lokalnog partnerstva „Udružimo se“ realizuje se u okviru projekta Reforma poreza na imovinu, koji  finansira Vlada Švajcarske, a građani imaju priliku da konkurišu za sredstva za realizaciju malih projekata u njihovom neposrednim okruženju.

Cilj tog programa je učešće građana u donošenju odluka i njihov uticaj na način na koji se troši budžetski novac.

„I ove godine odizv građana je bio izuzetan. Pristigla su 24 projekta za uređenja javnih površina. Na raposlaganju smo ove godne imali 12,6 miliona dinara i tim novcem podržaćemo 16 projekata“, kazao je Miodrag Petković, gradski većnik.

On je dodao da ti projekti „nisu veliki i građevinski zahtevni, ali su važni jer predstavljaju volju građana da se u njihovom neposrednom okruženju, i po njihovoj želji, urede javne površine“.

Među tim projektima su, rekao je, uređenja mesta za odmor, sporstkih igrališta, pešačkih staza i izgradnja dečijih igrališta.

Pored nastavka uređenja sportskog terena na Ibiševom guvnu, istakao je, urediće se igrališta na Carini i u Balkanskoj ulici, završavavaju se igrališta na Senjaku u Kurlaginoj ulici, a sledi nastavak uređenja dvorišta OŠ „Dušan Jerković“, Tehničke škole i prilaza Akademiji strukovnih studija.

Radovi će se nastaviti na Zabučju, gradiće se pešačka staza od Velikog parka prema ulicama Branka Radičevića i Miloša Crnjanskog.

Planirano je, kako je naveo, uređenje školskog dvorišta u Lunovom Selu, uređenje centra u Karanu, sportskog igrališta u Zlakusi i drugi radovi, koje su građani predlagali svojim projektima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari