U Valjevu uhapšen advokat Branko Ivković, označen kao jedan od organizatora blokade 1Foto: Nemanja Jovanovic/Nova.rs

Advokat Branko Ivković iz Valjeva priveden je danas, dva puta, i trenutno se nalazi u policiji, kaže za N1 Ilija Kovačević iz „Valjevskog pokreta otpora“.

„Čuo sam se s njim pet mininuta pre hapšenja, a uhapšen je nešto pre 16 sati. Branko je već više puta bio na razgovorima, nije bio organizator nikakvih blokada, mi smo samo pratili uputstva ekoloških pokreta. On je i jutros je bio na razgovoru u policiji i ovo što se radi nedužnim ljudima je je zato jer ne odgovara vlastim da postoje slobodnomisleći ljudi. Svi koji pomisle da sumporna kiselina njie lekovita susrešće se sa ovim sa čim se susreo Branko“, rekao je za N1 Ilija Kovačević iz „Valjevskog pokreta otpora“.

On je pozvao sve ljude iz Valjeva da se večeras u 20 sati okupe ispred tužilaštva u tom gradu.

„Pozivam Valjevce, znam da ima dosta moralnih, da se okupe oko 20 sati ispred tužilaštva jer imamo informacije da će tada biti na ispitivanju. Ne znamo zašto je priveden, ne znamo ni zašto je uhapšen i koliko će ga zadržati. Ovde dileri droge ne odgovaraju ali svi ostali da“, rekao je Kovačević.

Blokade su bile najavljene za večeras u Valjevu, ali do njih neće doći jer je Branko Ivković iz Valjevskog pokreta otpora priveden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari