U Velikom Gradištu preminuo turista, a hitna pomoć kao i da nije reagovala

Ostavite komentar


  1. Nisam zapazila potpis novinara, jer bih ga po imenu i prezimenu prozvala za iznosenje lazi i ne proverenih informacija. Doticni je morao da se informise o strukturi i sistematizaciju Doma zdravlja pre objavljivanja clanka. Da je postupio po zakonu i nacelima novinarstva, znao bi da Veliko Gradiste NEMA Sluzbu hitne medicinske pomoci, vec Dom zdravlja sa dezurnom sluzbom. Dakle DEZURNA sluzba i HITNA POMOC su dva suprotno dijametralna odseka! Hitna pomoc u sastavu lekar, sestra i vozac IZLAZE na teren i prevoze pacijenta do najblize zdravstvene ustanove. DEZURNA sluzba ima lekara, sestru i vozaca i lekar NEMA pravo da napusta Dom zdravlja. U slucaju hitnih stanja, dezurni lekar na teren salje vozaca kako bi sanitetom dovezao pacijenta u ustanovu, a kod tezih stanja ( kao sto je bio slucaj u nemilom dogadjaju ) sa vozacem polazi i medicinska sestra koja procenjuje stanje i javlja lekaru.
    S toga, ispostujte osnovne novinarske normative i ne objavljujte ne proverene informacije. A ja cu diticnom novinaru rado odrzati kratak i ubrzani kurs iz zakona o zdravstvu i osnovnim nacelima novinarstva.

    1. Postovana,
      Sledeci put kada se nadjete u situaciji da morate da spasete nekome zivot i pocnete da zovete sluzbu hitne medicinske pomoci (1)94, a niste geografski sa tog podrucja, pa niste sigurni ni da li da okrenete i pozivni broj ili samo 194, tada bi bilo bolje da prvo otvorite Sluzbeni glasnik RS broj 121/02, clan 23, paragraf 4 i informisete se sta da radite. NAKON TOGA CE VAM SVE BITI JASNO. Necete morati nista vise da radite, vec samo gledajte……..

  2. Covek je mrtav, a vi mlatite bezveze o nekakvim pravilima, trebalo bi sramota da vas bude. Novinar izvestava o realnom stanju na terenu. Da je bio Vas muz ili blizi rodjak, da li bi i tada pricali na taj nacin.

  3. Možda je dotična gospođa u pravu što se tiće komentara, jer mnoga manja mesta nemaju HMP već samo DZ. Ako je tačno da je vozač HMP rekao da nema ko da iznese nosila momentalna SUSPENZIJA…..

  4. Draga gospođo Snežana,
    divno bi bilo da kurs održite na nekom drugom mestu a vi ćete tako rečiti, svakako znati GDE. Kome ljudi iz tog kraja mogu da se obrate za HITNU medicinsku pomoć ili tamo toga NEMA?
    Tako je pre nekoliko godina, u tom kraju, samo Božjom voljom i hrabrošću meštana i vikendaša ugašen požar tik uz borovu šumu jer je poslato samo jedno vatrogasno vozilo koje se, nećete verovati, zaglavilo u pesku i zamalo izgorelo. Ovde život malo vredi pa bi bilo dobro da se gledajući tuđu nesreću ili uzdržimo od jalovih komentara ili zaista pokušamo da nešto menjamo. U tom smislu, imajući u vidu vaše kako sami kažete vrsno poznavanje zakona o zdravstvu, od vas mnogo očekujemo!

  5. Gospodja Snezana Radulovic Kostic,je u pravu sto se tice komentara,da dezurni lekar ne sne napustiti Dom Zdravlja,a i ako se pokaze potreba da bolesnika prati u bolnicu za Pozarevacora da pozove kolegu lekara da ga menja. Nisu lekari pisali taj pravilnik ,da bi ste ih sada blatili. A i koliko mi se cini da je gospodja snezana i zaposlena u pomenutoj ustanovi,pa zato zna pravilnik .A ako v nije jasno obratite se direktorki DZ Veliko Gradiste. Porodici preminulog islreno saucesce.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.