U Vlajkovićevoj ulici u Beogradu pronađena granata iz Prvog svetskog rata 1Foto: MUP

U Vlajkovićevoj ulici u Beogradu danas je oko 13 i 53 časova, prilikom izvođenja radova, pronađena eksplozivna naprava, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pripadnici policije i Sektora za vanredne situacije obezbeđuju ovaj prostor i procenjuju na koji način će se ona najbezbednije ukloniti, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je danas obišao ovu lokaciju.

Na osnovu prvih informacija, prema rečima ministra, pretpostavlja se da je reč o artiljerijskoj granati iz Prvog svetskog rata, težine oko 200 kilograma i kalibra 300 milimetara.

U Vlajkovićevoj ulici u Beogradu pronađena granata iz Prvog svetskog rata 2
Foto: MUP

„Na poziv policije i Sektora za vanredne situacije došao sam ovde da sagledamo situaciju. Ovde su građevinski radnici prilikom izvođenja radova naišli na jedno eksplozivno sredstvo. Radovi su odmah obustavljeni, ovo mesto je blokirano. Sada je naš Sektor za vanredne situacije na redu da proceni šta dalje, na koji način će se izvršiti uklanjanje ovog eksplozivnog sredstva, u kakvom je stanju, njegova identifikacija u potpunosti i koje mere treba da se preduzmu i kada će to biti, ukoliko bude bilo potrebno da se izvrši evakuacija nekih zgrada u okolini“, poručio je Dačić

On je dodao da u ovom trenutku nema nikakve opasnosti za ljude i objekte u okolini.

„Do sada je bilo nekoliko ovakvih slučajeva od početka godine i nije bilo nikakvih problema“, rekao je ministar i dodao da je, na žalost, Beograd je bio žrtva bombardovanja gotovo u svakom sukobu zbog čega i postoje zaostala neeksplodirana sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari