U Vojvodini 1.275 novoobolelih od kovida 19 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U protekla 24 časa u Vojvodini je registrovano 1.275 novih slučajeva zaraze korona virusom što je za 157 više nego prethodnog dana.

To je novi crni rekord obolelih od kovida 19. Najveći broj i dalje je u Novom Sadu gde je otdkriveno 459 novozaraženih, dok je prethodnog dana bilo 403, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine, koji ocenjuje  epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu, sa tendencijom pogoršanja.

Broj opština u kojima je epidemiološka situacija vanredna povećao se za tri na ukupno 35: i to  u Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kikindi, Subotici, Somboru, Bačkoj Palanci, Vršcu, Beloj Crkvi, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru, Sremskim Karlovcima, Plandištu, Temerinu, Kovačici, Kuli, Inćiji, Rumi, Vrbasu, Bečeju, Irigu, Kovinu, Šidu, Titelu, Žitištu, Srbobranu, Novom Bečeju, Novoj Crnji, Novom Kneževcu, Malom Iđošu, Oxacima i Senti.

U ostalim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao izrazito nepovoljna sa tendencijom pogoršanja u vanrednu.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari