U Vojvodini još 791 novooboleli 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je danas da je u protekla 24 sata zabeležen 791 novi slučaj infekcije korona virusom, a epidemiološku situaciju u pokrajini ocenjuje kao vanrednu, sa porastom trenda oboljevanja.

U ovom trenutku na teritoriji 43 opštine i grada situacija se ocenjuje kao vanredna, dok se kao nepovoljna ocenjuje u Titelu i Beočinu, navodi se na sajtu Instituta.

U strukturi novih slučajeva 682 ili 86,2 odsto je dokazano brzim antigenskim testovima i ti pacijenti predstavljaju rezervoare zaraze, koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus.

Manji broj novoobolelih je potvrđen PCR testom posle negativnog brzog testa.

Najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu, 269, a među njima takođe dominiraju pacijenti potvrđeni brzim antigenskim testom.

Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, koje čini više od 75 odsto slučajeva, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 12.881.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3.748, dok je u ostalim opštinama trenutno manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut poziva građane da se vakcinišu u narednom periodu, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari