U Vranju i Bujanovcu uhapšeni muškarci zbog prevoza 100 migranata, prijava i protiv dva maloletnika 1Foto: Shutterstock/CC7

Pripadnici Službe Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije za borbu protiv organizovanog kriminala su uhapsili na području Vranja i Bujanovca trojicu osumnjičenih za krivičnog dela nedozvoljenog prelaska državne granice i krijumčarenja ljudi.

Uz to će posle akcije u saradnji s policijskim službenicima Policijske uprave u Vranju i u koordinaciji s višim javnim tužilaštvima u Pirotu i Vranju, protiv dvojice 17-godišnjaka biti podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Vranju zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili isto krivično delo – piše u saopštenju Ministarstva.

Trojica uhapšenih se sumnjiče da su od polovine jula do druge polovine oktobra 2023. godine omogućili nedozvoljen tranzit kroz Republiku Srbiju najmanje 107 iregularnih migranata radi daljeg nedozvoljenog tranzita i nedozvoljenog prelaska državne granice.

Dvojica uhapšenih su osumnjičena da su sačinila plan da u zamenu za novac organizuju prihvat iregularnih migranata koji su na nezakonit način iz Severne Makedonije ili Bugarske ušli u Srbiju, a migrante je prevozio treći uhapšeni.

Oni su to obavljali kod Dimitrovgrada, Pirota, Bosilegrada i Besne Kobile, uz pomoć osumnjičenih 17-godišnjaka.

Sumnja da su pripadnici te kriminalne grupe novac delili u zavisnosti od zadataka koje je obavljao svako od njih.

Prilikom pretresa su privremeno oduzeti mobilni telefoni i dva automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari