U Vranju obeležen Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja 1Foto: vranje.org.rs

U organizaciji Lokalne mreže za borbu protiv vršnjačkog nasilja, u Vranju je obeležen Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. U akciji su učestvovali volonteri Kancelarije za mlade, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, gradske organizacije Crvenog krsta i parlamenata svih srednjih škola, koji su delili flajere o prevenciji vršnjačkog nasilja.

Flajeri sadrže informacije o tome šta je vršnjačko nasilje, koje vrste nasilja postoje, ali i kako treba da se ponašaju oni koji dožive bilo koju vrstu nasilja.

Danijela Milosavljević, članica Gradskog veća za socijalna pitanja i lokalnu samoupravu, istakla je značaj preventive u sprečavanju vršnjačkog nasilja.

„Ovo je prva aktivnost koju oranizuje novoformirana Lokalna mreža za borbu protiv vršnjačkog nasilja, čiji je cilj, pre svega, prevencija istog. Kroz rad sa decom u svim osnovnim i srednjim školama treba da ih naučimo šta je to vršnjačko nasilje, kako da ga prepoznaju, kako da ga spreče, na koji način da reaguju. U rad Lokalne mreže uključeni su i predstavnici policije i višeg sudstva koji se bave maloletničkom delikvencijom, kako bi ukazali maloletnim licima koje posledice mogu da snose u slučaju vršnjačkog nasilja“, istakla je Milosavljević.

Ona je dodala da odgovorne institucije treba da preuzmu svoju ulogu i daju doprinos u borbi protiv vršnjačkog nasilja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari