U “Zabeli” od korone obolelo 84 zatvorenika

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija ističu za Danas da je samo u jednom od 29 zatvora u Srbiji potvrđen korona virus

Ostavite komentar


  1. “ i produženi boravak lica na svežem vazduhu“

    Dakle, lica 65+ imaju manje prava čak i od zatvorenika. Zatvorenicima je šetnja dozvoljena svaki dan, a ovima nije.

  2. S obzirom da u sobi može da bude i 50-ak osuđenika, obrali su bostan. Ko će odgovarati ako osuđenik umre, niko. Ovakav zatvorski sistem je ne samo zastareo već i kontraproduktivan. Tamo se niko ne popravlja već izađu još grđi. Da li sistem misli da je mučenje deo kazne?

  3. Zatvori su idealna mesta za zarazu virusom. Veliki broj zatvorenika u Srbiji nalazi se u pretrpanim celijama sa minimalnom higijenom i bez ikakvih zastitnih sredstava.

    U ovoj „vanrednoj situaciji“, u cilju RASTERECENJA zatvora, potrebne su „vanredne mere“. Pravosudje bi trebalo da organizuje „uslovno“ ili „privremeno“ pustanje zatvorenika kojima kazna uskoro istice ili starih, bolesnih, trudnica . . .
    Zbog korone, u Francuskoj je pusteno 5 600 a u Turskoj 3 200 zatvorenika.

    1. zar bi ti hteo da se pedofili ubice i da ne nabrajam ko jos pustili na slobodu i odgovorno tvrdim da ce 50% njih ponoviti to isto delo

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.