„U zdravstvu kao i u vojsci mora da se utvrdi komandna odgovornost“: Bivša direktorka Narodnog fronta o slučaju 600 beba koje su primile fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine

Ostavite komentar


  1. Cudno da se to desilo bas sada kada je direktorka postala i ministarka? Treba zaista istraziti na svim stranama.

  2. Dno dno gde je završio drugi deo vakcine, gde i ko da veruje da je dat taj rastvor, ko zdravstvo je uništeno do kraja, sve u zatvor i direktora obavezno, nego što se to krilo jel bivši ministar to znao a ćutao…??

  3. Nedostaju informacije kada se dogodio taj propust, tj. koliko je vremena prošlo, i kakve su potencijalne posledice za bebe.

  4. Lekar je odgovoran za protokol u zdravstvu. Sestra mora sa lekarom da daje vakcinu i nikako drugačije. Lekar mora da je prisutan zbog eventualnih reakcija pacijenta

  5. Voleo bih da je dr Rakic ovu priču o odgovornosti zagovarala dok je vodila ovu ustanovu. Ne govorim to napamet vec kao otac koji je proveo tri meseca na neonatologiji nakon propusta doktora iz Narodnog fronta, u njeno vreme. Ne branim ljude koji su napravili propust, vec mi smeta ova strogoca i principijelnost penzionisane doktorke.

  6. Mlaćenje prazne slame i prodavanje magle.. Čuj „tehničar je dao pogrešno uputstvo“? Nije stvar u uputstvu, već je stvar u tome šta je bilo u bočicama na kojima je moralo da piše BCG vakcina, proizvodjač, rok trajanja i sastav. Dakle, hajmo ponoviti celu lekciju o proizvodnji, pakovanju i distribuciji, čuvanju i davanju vakcina. Nova ministarka zdravlja vrlo brzo i elegantno se ubacila u kolosek stranke kojoj pripada i veoma lako i brzo počinje sa prodajom nečega za bubrege misleći da so svi sa ove strane slepi, gluvi i blesavi.. Pa ima nas još odavde koji znamo nešto od medicinske nauke gospodo prodavci magle..

  7. Bravo. Žena zna šta radi i kaže. Prvi pad Dr Grujičić … ministarka gde vam je moral.

  8. Mene brine sto u tekstu kaze-bugarska vakcina?Ej mi pored zivog Torlaka uvozimo vakcine ni manje ni vise iz Bugarske.Bugari vodeci strucnjaci u medicini.Da se prekrstis i levom i desnom rukom

  9. A svi su primili fizioloski ili ima i one dece koja su primila ovo drugo? Tek je onda katastrofa!

  10. Ako sam dobro razumeo vakcine se daju u prvom mesecu.Pakoliko beba se rodi dnevno i koliko dana je orošlo ad kada su orimili taj bućkuriš umesto vakcine.Takva brljotina nije smela da se desi i nije samo sestra kriva mozda je i čistačica koja je bacaka ambalažu trebal da orimeti da nisu od vakcine.Tragično ko sve leči našu decu.

  11. Ostavka direktora, nacelnika i ministra i to momentalna!!! Ovo vredja inteligenciju gradjana!!!

  12. Evo jednog racionalnog objašnjenja od bivše direktorke.
    Roditelji beba,budući roditelji kao i šira javnost očekuju da se oglase odgovorni.
    Što se duže čeka raste nepoverenje.
    Do sadašnja objašnjenja su nedovoljna i daju prostora za različite pretpostavke.
    Bitno je da su deca dobro u celoj situaciji.

  13. To se desilo i pre 20 goduna na NBG kada je izvesna doktorka Radmila Trmčić otkrila da je umesto infuzije obicna destilovana voda i to je prijavila odmah. Svaka joj čast. Nije bila stranacka licnost ali je bila direktor doma zdravlja. Sve pohvale

  14. Priča ministarke je“šuplja“. Prof. Rakić je iznela suštinu. Gde je 600 doza vakcine sa serijskim brojem koji je upisan u otpusne liste dece? Ko kontroliše šta mu stiže na odeljenje, ko rasporedjuje odoblje po radnim punktovima, ko kontroliše proces rada, ko potpisuje svaki otpust dece? Načelnik neonatologije! Nismo ga nit videli, nit čuli. Da li je bar jednom prekontrolisao vakcinaciju? Najmanje časno je ostavka ako već nije usledila suspenzija.

  15. Hvala onom ko je pokušao spasiti decu!!! Ni ja više ne verujem ispravnosti vakcina!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.