U Zlatiborskom okrugu preminulo devet, inficirano 167 građana  1Užice/Foto: N.Kovačević

U Zlatiborskom okrugu, na osnovu izveštaja zdravstvenih ustanova tokom proteklih nekoliko dana, devet osoba je preminulo od posledica infekcije korona virusom.

To je saopštio užički Zavod za javno zdravlje i naveo da su među preminulima tri osobe iz Užica, dve iz Požege i po jedna osoba iz Bajine Bašte, Arilja, Prijepolja i Čajetine.

U tom okrugu, od početka epidemije, umrle su 52 osobe – deset u Priboju, devet u Užicu, sedam u Sjenici, po šest u Požegi i Novoj Varoši, četiri u Arilju, po tri u Čajetini i Prijepolju i po dve u Bajinoj Bašti i Kosjeriću.

Istovremeno, raste i broj novoinficiranih, jer je, takođe, prema rezultatima testiranja koji iz beogradske laboratorije stižu sa zakašnjenjem od nekoliko dana, potvrđeno 167 slučaja u tom okrugu.

Među novoinficiranima je najviše građana Užica (48), potom Požege (27), Arilja (17), Sjenice (16), Bajine Bašte (14), Prijepolja (13), Nove Varoši (11), Čajetine (9), Priboja (7) i Kosjerića (5).

O teškoj situaciji sveoči i podatak da je od početka epidemije u tom okrugu inficirano 1.486 ljudi, od kojih je 557 u Užicu, u Požegi 175, Sjenici 138, Novoj Varoši 119, Čajetini 107, Prijepolju 96, Arilju 91, Bajinoj Bašti 90, Priboju 88 i Kosjeriću 25.

U užičkoj bolnici trenutno je na lečenju 279 pacijenata iz celog okruga sumnjivih i pozitivnih na korona virus. Na intenzivnoj  nezi  je 27 pacijenata, od kojih su 23 na respiratorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari