U Zrenjaninu izložba o progonu umetnika, humorista, novinara 1Foto: KudeS

U Zrenjaninu če biti predstavljena izložba „Dešava se Nušić i jada“ u organizacija Pokreta Novi optimizam.

Izložba o progonima, smeni ljudi, otimanju svojine, zabrani smeha biće predstavljena na Badnje veče.

Izložba, koja spaja iskustva festivala Nušićijada i iskustva umetnika, humorista, novinara, I aktivista koji su bili progonjeni, nepodobni, zabranjeni, razrešeni, sumnjiva lica, predstaviće slučajeve koji kao da su izašli iz Nušićevog pera.

I sama izložba je, kako Guta objašnjava, već iskusila progon, ali do pravih ljudi koji ne zatvaraju oči i uši ona ipak stiže a tako će biti i u četvtak veče, u Zrenjaninu.

Na njoj su predstavljeni slučajevi progona koji su se desili I dešavaju se, a predstvaljeni su jer mogu svakome da se dese ako sve ostane isto.

Izložba predstavlja slučajeve nepodobnih lica razrešenih bez objašnjenja,apriče o smeni ljudi, progonu smeha, sumnjivim licima i glasnim zvonima.

Izložbu je pripremilo udruženje gradjana KudeS iz Ivanjice kao organizator prognane a slobodne Nušićijade, a u Zrenjaninu je postavlja Pokret Novi Optimizam.

Gosti izložbe su pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo, predsednik NUNS-a Željko Bodrožić, i osnivač pokreta Novi Optimizam Branislav Guta Grubački.

Razgovor će moderirati profesorka sociologije u zrenjaninskoj gimnaziji i članica skupštine Novog Optimizma Senka Jankov.

Izložba se održava na Keju 2.oktobra, pored jezera, u 19 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari