U Zrenjaninu otvoren prvi PUF klub 1Foto: M. P.

Pokret ujedinjenih fantoma večeras je u Zrenjaninu otvorio prvi Puf klub u Srbiji, gde će se okupljati članovi ovog pokreta i, kako su rekli, slobodnomisleći ljudi.

Klub se nalazi u naselju Bagljaš, u okviru tržnog centra u ovom delu Zrenjanina, sa vidim obeležjima i slikom Miljana i Minje. I dok su gostima deljena majce sa natpisom “Puf”, čitav događaj pratili su hitovi ovog dvojca u kojima šaljivo govore o političkoj stvarnosti Srbije.

Otvaranju su prisustvovali brojni saradnici i prijatelji, između ostalih Željko Veselinović iz Udruženih sindikata Sloga, Jovana Ružičić iz Centra za mame, predstavnici Građanskog preokreta i Demokatske stranke u Zrenjaninu.

Prema rečima Miljana Čičića, osnivača Pokreta ujedinjenih fantoma, cilj im je da animiraju javnost.

– Naš osnovni zadatak i razlog ulaska u politiku je animiranje što više građana da se uključe u politička dešavanja, naročito onaj deo  građana koji misli da su na polititčkoj sceni svi isti. Naše je da baš te ljude animiramo da izađu na izbore, ukoliko ih bude, I da svoj glas daju nekoj od opozicionih opcija. Zato smo otvorili svoju prvu kancelarija a u planu je da kancelarije otvorimo u Novom Sadu i Beogradu – rekao je Miljan Čičić.

Klub PUF je, kako se moglo čuti, mesto za okupljanje ali i mesto odakle može da se pokreće revolucija.

– Čini mi se da nema dovoljno prostora u zemlji gde možete da se okupite i slobodno i otvoreno pričate o političkoj situaciji, a nismi mi jedini koji smo zabrinuti za nju.  Ovo mesto vidim kao mesto slobodnih misli, gde ideje mogu da se razmenjuju i možda uznapreduju u neke kronkretne aktivnosti. To i jeste ideja da odavde krenu konkretne aktivnosti, zato je važno da se okupljamo u svom klubu – rekla je Jovana Ružičić i najavila otvaranje novih klubova širom Srbije.

Otvaranje kluba Pokreta ujeidnjenih fantoma podržali su brojni saradnici iz različitih gradova, među kojima je i grupa Novosađana.

– Svaka čast momcima na hrabrosti i što su uspeli da u ovom režimu urade nešto, mislim da imaju hrabrost i hvala im na tome. Podržali su me u mojoj borbi I najmanje što mogu da uradim je da ja podržim njih  – kaže Pavle Bikicki, nezavisni kandidat u MZ Liman 1.

Pored otvaranja kluba, večeras je održana i Skupština Pokreta ujedinjenih fantoma, na kojoj su izabrani organi I tela.  Za predsednika Skupštine izabrana je mr Milan Jović iz Novog Sada a za predsednicu Upravnog odbora Jovana Ružičić, predsednica Centra za mame iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari